Ar ko sākt Instagram kontu?

Komunikācijas check-list.

Komunikācijas check-list pirms palaist jaunu soctīklu kontu vai uztaisīt pavasara spodrināšanu esošajiem.

Gatavs perfekti, protams, var arī nebūt, bet ir vairākas lietas sarakstā, kurām vajadzētu būt jau no sākta gala, kad tu publicē jaunu Fb lapu vai IG kontu un sāc uz to aicināt cilvēkus.

Šis ir moments, kas jāizmanto gudri un efektīvi. Ja tev izdosies piesaistīt uzmanību pirmo reizi, bet lapas apmeklētājam nekļūs skaidrs, par ko ir runa, iespēja un pirmā inerce attiecību veidošanā būs stipri palaista vējā, un otrreiz noķet šo cilvēku būs jau krietni grūtāk.

Ja tavi konti darbojas jau kādu laiku, apskaties, vai sarakstā minētās lietas tev ir izdarītas.

CHECH-LIST

▪️Kas tas ir par produktu/pakalpojumu - apraksts vārdiem (bio pie IG un About fb lapā - visas ailes aizpildi, ko vien vari, adrese, darba laiks, telefons, epasts, web lapa, instagram konts uc.)

▪️Pirmais ieraksts (Fb vismaz viens, IG vismaz 6), kas paskaidro, kas te notiek, kas būs, ko var sagaidīt. Welcome un paskaidrojums vienlaicīgi. Šādus ierakstus var droši iepinot, lai vienmēr ir lapas augšā un viegli atrodams.

▪️Labas, pašpaskaidrojošas bildes (FB galerija, IG ieliktas vismaz pirmās sešas, lai varētu saprast dizainu, stilu un, vai mums pa ceļam, ideālā gadījumā ir vizītkartes galerijas vai highlights kā galerijas)

▪️Kas ir komanda, kas par cilvēku/-iem aiz šī stāv (fb to var norādīt, IG saite uz personīgo profilu vai citu biznesa profilu)

▪️Kā ar tevi sazināties - epasts, telefons, DM

▪️Kur vēl tevi meklēt - mājas lapa, Fb/IG, LinkedIn utt, kas atbilstošs (ja ir vairāk kā viena cita vietne, var izmantot šādus resusus- https://linktr.ee/ )

▪️Kur to var nopirkt, pasūtīt, ieraudzīt (no online līdz fiziskai adresei)

▪️Aktīvi linki un atsauces uz citiem profiliem - lai var uzklikšķināt ( feisbukā ir starpība starp @diananikitina.zimolvede un instagram.com/diananikitina.zimolvede/)

▪️Aktīvi un strādājoši (double check) linki uz e-veikalu.

▪️Norādītas cenas.

Kas vēl tavā pieredzē ir tāds, ko ir vērts pieminēt? Ko pati meklē, bet neatrodi, vai atrodi un uzskati par lietderīgu esam?

Diāna